36. Raskausviikko

Kuva 35+0

Nyt olisi menossa 36. raskausviikko ja valtakunnassa kaikki hyvin. Nyt ollaan sitten virallisesti äitiyslomalla.  Edellisessä neuvolassa oli valkuiaiset vähän koholla ja neuvottiin tarkkailemaan raskausmyrkytyksen oireita, mutta viimeviikolla olleessa lääkärineuvolassa kaikki oli hyvin ja valkuaisarvot olivat laskeneet. Laskettuun aikaan enää KUUKAUSI (ja pari päivää)! Pikku hiljaa alkaa jännittämään ja pieni paniikin poikanen iskemään. Lähinnä siksi, että miten mä pärjään kahden niin pienen kanssa, kun Eliaskaan ei päästä mua pois näköetäisyydeltä.. ja suurin osa vauvan tavaroista on vielä hankkimatta. Perjantaina olis tarkotus lähteä turkuun vaunu ja vaate ostoksille. Ja mä en haluu synnyttää! No, kaipa kaikki selkiytyy aikanaan.


Sikiön paino: 2500 g
Sikiön pituus päästä peppuun (CRL): 31 cm
Koko pituus: 42,5 cm
SIKIÖ
Tämän viikon alussa sikiö on 33 viikkoa vanha. Jos voisit laittaa sormesi sikiön kämmenelle, pieni käsi puristuisi nyrkkiin. Varpaankynnet ylettävät varpaanpäihin.
Napanuora on noin puoli metriä pitkä ja ympärysmitaltaan sentistä kahteen senttiin. Sen sisäinen paine ja koostumus estävät sitä menemästä solmuun ja vaikka näin tapahtuisi, se aukeaa yleensä itsestään. Sikiö käyttää napanuoraa leluna ja puristelee sitä, mutta ei jaksa puristaa sitä niin lujaa että se vahingoittuisi.
Viimeisinä raskausviikkoina sikiö lihoo eniten, jopa yli 200 g viikossa!

NAINEN36. raskausviikko
Pieni lapsi on jo vahvasti läsnä hyvin kehittyneine aisteineen. Erityisesti kuulon kautta sikiö aistii uutta tulevaa maailmaansa. Kaikissa kulttuureissa otetaan sikiön havainnointikyky vakavasti. Vielä ei ole liian myöhäistä alkaa harjoitella kehtolaulua. Lapsi tulee todennäköisesti tunnistamaan sekä äänesi että laulun syntymän jälkeen. Tiedät itse parhaiten, kuinka saat lapsesi tuntemaan itsensä rakastetuksi!
Kannattaa panostaa sinun ja syntymättömän lapsesi hyviin, yhteisiin kokemuksiin. Tämä on oikea aika tarinoiden lukemiselle, hyville elokuville, lauluille ja musiikille. Nämä viimeiset viikot ovat sinulle tärkeitä. Sinun tulee ladata akkujasi eikä kuluttaa voimavarojasi.
Äitiysloma on jo ovella ja sinun tulisi varata runsaasti aikaa lepäilyyn. Kerro kumppanillesi, että kaikki sinuun kohdistuva hemmottelu koituu myös lapsen eduksi.
Kohdunpohjan korkeus häpyluusta (sf-mitta) on n. 32 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti